
Podrum Stari Hrast
Da bi naše božansko drvo započelo svoju novu besmrtnu mladost, dodelili smo mu ulogu simbola porodične proizvodno kreativne svetinje: Stari Hrast je centralno biće, stožer i čuvar našh vinograda i voćnjaka. Vidi pojedinačno sve voćke koje posedujemo i na njih pazi.
Od trenutka dodele statusa simbola ovom plemenitom i vremešnom stablu, sve je naprosto postalo drugačije. Nekako bolje. Nekako mističnije u svojoj transparentnosti. I nekako povezanije, preko žila korena koje su duboko prodrle u zemlju koja nas hrani, sa teroarom Žirovnice i same Šumadije.

Vinogradi
Da bi naše božansko drvo započelo svoju novu besmrtnu mladost, dodelili smo mu ulogu simbola porodične proizvodno kreativne svetinje: Stari Hrast je centralno biće, stožer i čuvar našh vinograda i voćnjaka. Vidi pojedinačno sve voćke koje posedujemo i na njih pazi.
Od trenutka dodele statusa simbola ovom plemenitom i vremešnom stablu, sve je naprosto postalo drugačije. Nekako bolje. Nekako mističnije u svojoj transparentnosti. I nekako povezanije, preko žila korena koje su duboko prodrle u zemlju koja nas hrani, sa teroarom Žirovnice i same Šumadije.
Voćnjaci
Voćnjaci obuhvataju površinu od 15ha i na njima su zastupljene vrste od kojih proizvodimo naše rakije: šljiva, kruška, kajsija i dunja. Tradicija proizvodnje rakije u ovoj porodici proteže još iz davnih vremena. Prvi pisani dokumenti o gajenju voća i ovoj proizvodnji u porodici Stevanović datiraju iz davne 1805. godine.
Podrum
Podrum “Stari hrast” svoj početak beleži 2008 godine, u vreme kada rastu ideje o stvaranju nove “vinske Srbije” i kada se pojavljuju sada već velika imena vinskog sveta. Naša vizija je bila i ostala biti porodična vinarija sa sopstvenim zasadima i kapacitetima kojima se može upravljati u krugu porodice, uz angažovanje vodećih stručnjaka iz polja proizvodnje vina i rakija. Podrum nosi naziv po 200 godina starom hrastu koji se nalazi u samom vinogradu i koji pamte najstariji stanovnici tog kraja.
Posebno smo ponosni na činjenicu da su svi naši proizvodi dobijeni isključivo i samo od proizvoda iz sopstvenih zasada, ručno branih, gde se posebna pažnja obraća da berba bude kada je voće i grožđe u optimalnom ciklusu biološke zrelosti. Prerada voća i grožđa sa visoravni iznad sela Žirovnica koju zapljuskuju ruže vetrova sa okolnih šumadijskih brda vrši se u prostorijama Podruma Stari hrast. U sklopu proizvodnog pogona nalazi se degustaciona sala sa kapacitetom do 50 osoba.